сите категории

Други јазици

  • ST003 RF Ознака за уметност
  • ST003 RF Ознака за уметност

ST003 RF Ознака за уметност

Опис: Ознака RF Soft Art

Димензија: Ф40*55mm/Ф55*63mm

Фреквенција: 8.2MHz или прилагодено P

Пластична боја: White, barcode or customized

Заклучи: Стандардна или супер заклучување

Пакување: 2000 парчиња / ctn, 4.5 kg, 0.025 cbm

  • Производ Информации
  • превземи

Означувањето со изворот е примена на безбедносните ознаки на EAS на изворот, добавувачот или производителот, наместо на малопродажната страна на ланецот. За малопродажбата, означувањето на изворот го елиминира трошокот за труд потребен за да се применат самите ознаки EAS и го намалува времето помеѓу приемот на стоката и кога стоката е подготвена за продажба. За добавувачот, главната придобивка е зачувување на естетиката за пакување на мало со олеснување на примената на безбедносните ознаки во пакувањето на производот. Означувањето на изворот овозможува да се сокријат ознаките EAS и потешко да се отстранат.
Брзата примена на етикети EAS, соодветна за процеси на комерцијално пакување, беше усовршена преку модификации на стандардните апликатори за етикети чувствителни на притисок и беше развиена и воведена од Крег Патерсон (Ноксвил, Тенеси), првично за касетите за печатење Хјулит Пакард. Денес, стоките за широка потрошувачка се обележуваат со голема брзина со ознаката EAS вклучена во пакувањето или во самиот производ. 

Source tagging is the application of EAS security tags at the source, 
the supplier or manufacturer, instead of at the retail side of the 
chain.For the retailer, source tagging eliminates the labor expense 
needed to apply the EAS tags themselves, and reduces the time between 
receipt of merchandise and when the merchandise is ready for sale. For 
the supplier, the main benefit is the preservation of the retail 
packaging aesthetics by easing the application of security tags within 
product packaging. Source tagging allows the EAS tags to be concealed 
and more difficult to remove.
The high-speed application of EAS labels, suited for commercial 
packaging processes, was perfected via modifications to standard 
pressure-sensitive label applicators and was developed and introduced 
by Craig Patterson (Knoxville, Tennessee), initially for Hewlett 
Packard print cartridges. Today, consumer goods are source tagged at 
high speeds with the EAS label incorporated into the packaging or the 
самиот производ. 

ОНЛАЈН ИСТРАУВАЕ

Контактирајте нѐ

  • Тел: + 86-21-52353905
  • Факс: +-86 21 52353906-
  • Е-пошта: hy@highlight86.com
  • Адреса: Соба 818-819-820, зграда Б, Св. Ноа, бр. 1759, патот Јиншаџијанг, округ Путуо, Шангај, Кина.