сите категории

Други јазици

  • R014 RF 8.2MHz Antenna
  • R014 RF 8.2MHz Antenna

R014 RF 8.2MHz Antenna

Димензија: 161 * 34 * 12cm

Фреквенција: 8.2MHz

материјал: Акрилик

Напон: 220 / 110V

Големина на картон: 171.5 * 39 * 14cm

Пакување: 1 парчиња / ctn, 20KG, 0.1CBM

  • Производ Информации

ЕАС-системите работат од едноставен принцип, без оглед на производителот или специфичниот вид на технологија што се користи: предавател испраќа сигнал на дефинирани фреквенции до приемникот. Ова создава област за надзор, обично на патека за излез или излез во случај на продавници за малопродажба. При влегување во областа, ознака или етикета со посебни карактеристики создава нарушување што го открива приемникот. Точното средство со кое ознаката или етикетата го нарушува сигналот е посебен дел од различните EAS системи. На пример, ознаките или етикетите може да го менуваат сигналот со користење на едноставен спој на полупроводник (основен градежен блок на интегрално коло), подесено коло составено од индуктор и кондензатор, меки магнетни ленти или жици или вибрирачки резонатори.

Според дизајнот, нарушениот сигнал создаден од ознаката и откриен од приемникот е карактеристичен и веројатно нема да биде создаден од природни околности. Ознаката е клучен елемент, затоа што мора да создаде единствен сигнал за да избегне лажни аларми. Нарушувањето во електронската средина предизвикано од ознака или етикета создава состојба на аларм што обично покажува дека некој краде продавница или отстранува заштитен предмет од областа.

Природата на технологијата диктира колку може да биде широк излезот / влезот во патеката. Достапни се системи кои покриваат од тесен премин до широк отвор на продавница во трговскиот центар. Слично на тоа, видот на технологијата влијае на леснотијата на заштитеност (блокирање или детонирање на сигналот), видливоста и големината на ознаката, стапката на лажни аларми, процентот на стапка на откривање (стапка на избор) и трошоците.

Физиката на одредена ознака на EAS и резултантната технологија на EAS одредува кој опсег на фреквенција се користи за создавање на областа за надзор. ЕАС-системите се движат од многу ниски фреквенции преку опсегот на радиофреквенции. Слично на тоа, овие различни фреквенции играат клучна улога во утврдувањето на карактеристиките што влијаат на работата.

ОНЛАЈН ИСТРАУВАЕ

Контактирајте нѐ

  • Тел: + 86-21-52353905
  • Факс: +-86 21 52353906-
  • Е-пошта: hy@highlight86.com
  • Адреса: Соба 818-819-820, зграда Б, Св. Ноа, бр. 1759, патот Јиншаџијанг, округ Путуо, Шангај, Кина.