сите категории

Други јазици

 • HPC168 3D Automatic passenger counting camera for bus
 • HPC168 3D Automatic passenger counting camera for bus

HPC168 3D Automatic passenger counting camera for bus

Бројач на патници HPC168 

Висока стапка на точност

СЛЕДЕЕ на ГПР

Броење во и надвор

Анти-тресење

3Д технологија

Поставување со еден клик

 • Производ Информации

Please check below short video for our HPC168 3D Automatic passenger counting camera for bus

 

 

Нашиот шалтер за автобуси користи чипови од најновата генерација, со голема точност на пресметка, брза брзина на пресметување и мала грешка. Целиот хардвер, вклучувајќи ги процесорот и 3Д-камерата, се обединети заедно:

1. Едноставна инсталација, вклучување и играње, интегрирање на процесор и камера заедно, сè во 1 систем, инсталацијата е многу едноставна.

2. Ниска цена, цената на опремата е многу пониска од процесорот плус цената на фотоапаратот на другите компании

3. The calculation speed is fast. When a bus has many doors and multiple counters need to be installed, our bus counter is equipped with a separate processor for each door, which means that our company's bus counter calculates and processes the data speed is 2-3 times faster than other passenger counters on the market. In addition, we use the latest chips on the market, and the data calculation speed will be faster.

4. Повеќето шалтери за патници на пазарот се генерално индустриски обвивки од метал, а процесорите се исто така метални обвивки. Комбинираната тежина е многу голема. Покрај незгодната инсталација, авионскиот товар е исто така многу скап. Сепак, шалтерот за автобуси на нашата компанија користи ABS-школка, а процесорот и камерата се исто така интегрирани. Тежината е многу мала, а тежината е дел од тежината на другите шалтери за патници, што во голема мера заштедува меѓународен авионски товар.

5. Нашата шалтерска обвивка усвојува интегриран дизајн, држачот за монтирање и камерата се совршено комбинирани и поддржува инсталација за ротација од 180 степени. Донесува ABS со висока јачина за исполнување на употребата во вибрациони средини.

6. Нашиот шалтер за автобуси усвојува дизајн на форма на кружен лак, со што се избегнува оштетување на патниците. Линиите за поврзување се скриени инсталации. Предноста е во тоа што овој дизајн не само што е убав и издржлив, туку и во голема мера заштедува труд


Резиме

HPC168 3D Automatic passenger counting camera for bus  is widely applied in buses, coaches, metros and other public transportation tool passenger automatic counter application field. It possesses high-performance communication media processor with Hisilicon video purpose hardware acceleration engine. Adopted with main development dual-camera depth algorithm model, it conducts dynamic detection on cross-section, height and movement trajectory of the passenger target, and in turn, obtains comparatively high-precision real-time passenger flow data, providing RJ45 or RS485 interface to conduct data interaction and sharing with third-party equipment, which is very convenient for data depth development


 

 

HPC168 3D Automatic passenger counting camera for bus Dimensions 


 

 

 


 

More functions of HPC168 3D Automatic passenger counting camera for bus 

 • Поставување со еден клик: допрете го белото копче, прилагодувањето ќе заврши автоматски за 5 секунди, дури и не треба да го поврзувате компјутерот за да го направите прилагодувањето. (ве молам, не стојте под пултот кога поставувате)
 • Вграден алгоритам на слика против тресење, силна прилагодливост на околината;
 • Функција за корекција на алгоритам, прилагодлив агол на леќата, информации за фокусот, овозможувајќи одреден агол наклон со хоризонталната насока;
 • На прецизноста на броењето не влијае формата на телото на патникот, бојата на облеката, бојата на косата, капа и шал, итн.
 • На прецизноста на броењето не влијаат патниците што минуваат рамо до рамо, минуваат покрај патот и го блокираат сообраќајот;
 • Може да се постави ограничување на висината на целта, грешката во багажот на патниците може да се филтрира;
 • Со статусот на прекинувачот на автобуската врата како состојба на активирањето, тој започнува да брои кога се отвора вратата, фаќа статистички податоци во реално време и престанува да брои кога вратата е затворена;
 • Поседува силна приспособливост и преносливост, може да се инсталира според бројот на врати на возилото;
 • Непогодени од сезоната и времето, без влијание од сенките или нијансите на фигурите, без влијание од надворешната светлина, автоматски ја активираат инфрацрвената светлина за полнење навечер за да ја имаат истата точност на препознавање;
Лесно се инсталира, поддржува инсталација од 180 °, силна прилагодливост на околината


HPC168 3D Automatic passenger counting camera for bus can be adjusted from 0-180 degrees, to meet all passenger car environment Installation requirements. The built-in wiring method enables perfect integration of HPC168 counter and passenger car environment.

 

 

HPC168 3D Automatic passenger counting camera for bus adopts integrated design which combines depth camera and calculation main control board, so as to minimize interference factors on camera image information to the lowest level, and possibly to the uttermost decrease construction wiring difficulty level.The one-button debugging mode can quickly complete environmental parameters collection required by HPC168 counter , with no assistance from other equipment terminals.


 


 


 

HPC168 3D Automatic passenger counting camera for bus Live installation 

 

 

 

HPC168 3D Automatic passenger counting camera for bus provides rich data interface:

 1. RJ45 мрежен интерфејс

Преку RJ45 интерфејс и контра конекција HPC168, програмата за клиенти алатка прегледува или поставува работен статус и работи со параметри.

Во исто време, бројачот HPC168 ги доставува податоците за протокот на патници до назначениот сервер во реално време преку мрежниот интерфејс RJ45.

2. Интерфејс за композитен видео излез

Може да се поврзе со дисплеј монтиран на возило за визуелно прикажување на резултатите од броењето на патниците. Може да се поврзе и со видеорекордер монтиран на возило за да ги зачувате патниците динамично видео од качување и симнување во реално време.

3. Интерфејс RS485 или интерфејс RS232

Обезбедува еднонасочен RS485 или RS232 за опрема од трети страни за вршење разговори со податоци, прилагодување на стапката на бауда и ID-кодот за комуникација.

4. Сигнал на прекинувачот на вратата на возилото

Може да прими влез на сигналот на прекинувачот на вратата на возилото од опсег на напон од 8-36V. Бројачот HPC168 престанува да брои откако ќе се затвори вратата на возилото,

И автоматски започнува да брои кога ќе се отвори вратата на возилото.

 

  485                      232                  
      Мрежен интерфејс
       Интерфејс за видео

      Прекинувач на вратата на возилото   

    Комуникациски интерфејс                                       RS485

RS232

Compare Our HPC168 3D Automatic passenger counting camera for bus со други 


ОНЛАЈН ИСТРАУВАЕ

Контактирајте нѐ

 • Тел: + 86-21-52353905
 • Факс: +-86 21 52353906-
 • Е-пошта: hy@highlight86.com
 • Адреса: Соба 818-819-820, зграда Б, Св. Ноа, бр. 1759, патот Јиншаџијанг, округ Путуо, Шангај, Кина.